Hovězí koule s bramboráky
Pokrm vhodný na: oběd /
Čas vaření
10 min
Kategorie
Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
2
Instrukce
- Ve velké míse smícháme hovězí mleté maso, 1 vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, petržel, libeček, oregano, mletý kmín, osolíme, opepříme a vsypeme kukuřičnou mouku. Směs důkladně promícháme, dokud se suroviny nespojí. Z masa vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do zapékací mísy a podlijeme vodou, aby se maso nepřichytlo. Do předem rozehřáté trouby (180°C) vložíme pečící mísu s masem. Pečeme cca 45 min.
- Dáme se na přípravu bramboráků. Brambory oloupeme, půlku nastrouháme nahrubo a půlku najemno a promícháme s vejcem, solí, majoránkou a kmínem (můžeme přidat dle chuti bylinky). Z bramborového těsta tvoříme placičky, které rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem. Dáme péct do trouby při 180 °C asi na 20–30 minut (můžeme přidat do trouby k již pečícímu se masu).
- Na závěr se dáme do přípravy salátu. Zelí nakrájíme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na menší kousky. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím. Zálivku si připravíme smícháním jogurtu, cukru a se smetanou. Suroviny na salát promícháme, dochutíme solí, pepřem a dáme do chladničky odpočinout. Před podáváním opět dobře promícháme.
Ingredience
Hovězí koule
- 400 g – hovězí mleté maso
- 1 ks – cibule
- 20 g – kukuřičná strouhanka
- Sůl, pepř, mletý kmín, petržel, oregano, libeček (různé bylinky dle chuti)
Bramborové placky
- 700 g – brambor
- 1 ks – vejce
Zeleninový salát z pekingského zelí
- Menší pekingské zelí
- 1 malá cibule
- 1 ks mrkev
- 100 g celer
- 100 g bílý jogurt
- 50 ml smetana na vaření 12%
- 1 lžička třtinový cukr
- Sůl, pepř
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – přihlásit se