Mleté maso v bramborovém pelíšku
Pokrm vhodný na: oběd /
Čas vaření
10 min
Kategorie
Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
2
Instrukce
- Maso omyjeme, posolíme a opepříme.
- Propláchnutý a osolený hrách zalijeme vodou a vaříme podle návodu do chvíle, než z toho vznikne kaše (jestliže kaši budeme chtít mít jemnější, rozmixujeme uvařených hrách. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
- Než se uvaří hrách, dáme se do přípravy masa. Rozehřejeme troubu na 190 °C. Panenku zprudka opečeme na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
- Jakmile máme maso opečené, vložíme ho do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme cca 15-20 min.
- Upečené maso podáváme s hrachovou kaší.
Ingredience
- 250 g – vepřového masa (mleté)
- 250 g – hovězího masa (mleté)
- 800 g – brambor
- 1 ks – vejce
- 30 g – másla
- 1 stroužek – česneku
- 1 ks – cibule
- 100 g – eidamu (30%)
- Sůl, mletý pepř
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – přihlásit se