Sekaná s celerovou bramborovou kaší
Pokrm vhodný na: oběd /
Čas vaření
10 min
Kategorie
Fit, Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
2
Instrukce
- Do velké mísy vložíme mleté maso. Nakrájíme si nadrobno cibuli a přidáme k masu společně s propasírovaným česnekem.
- Dále přidáme sůl a promícháme. U sekané nemusíme šetřit různými bylinkami, které zároveň se solí přidáme k masu (bazalka, majoránka, oregano, libeček, petržel). Vše důkladně promícháme.
- Na závěr vsypeme strouhanku a hněteme rukama, dokud se hmota dokonale neslepí.
- Vytvarujeme šišku, vložíme do zapékací mísy, podlijeme asi centimetrem vody a přikryjeme (víkem či alobalem).
- Ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme zhruba hodinu.
- Teď se dáme do bramborové kaše. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme celer s brambory.
- Vaříme cca 20 minut doměkka. Slijeme přes cedník.
- Celer i brambory vrátíme do teplého hrnce. Obsah hrnce nahrubo rozmačkáme.
- Postupně přidáváme teplého mléko společně s máslem a šleháme mixérem dohladka.
- Poté, co je sekaná hotová, servírujeme společně s bramborovou kaší.
Ingredience
Sekaná
- 250 g – hovězího maso (mleté)
- 250 g – vepřového maso (mleté)
- 1 stroužek – česneku
- 1 ks – cibule (menší)
- 20 g – kukuřičné strouhanky
- pepř, bylinky, sůl
Kaše
- 300 g – brambor
- 80 ml – mléka
- 60 g – celeru
- 15 g – másla
- sůl
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – přihlásit se