Lasagne s mletým masem

Čas vaření

30 min

Kategorie

Ostatní

Obtížnost

Střední

Počet porcí

7 – 8


Lasagne s mletým masem

Ingredience

Na lasagne s mletým masem

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku (volitelné)
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks petržele
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks (140g) rajčatového protlaku
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • 125 g mozzarella
  • 50 g parmezánu (volitelné)
  • 300 g lasagne (těstoviny)
  • podle chuti: sůl, mletý pepř

Na bešamel

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 lžička soli

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup na masovou omáčku:

  • Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Maso necháme zatáhnout.
  • Nachystáme si mrkev a petržel, kterou očištěnou nastrouháme na struhadle nahrubo.
  • Nachystanou zeleninu přidáme do hrnce, a ještě chvilku opékáme. Nakonec přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a vodu nebo vývar.
  • Takto připravenou směs zaklopíme pokličkou a dusíme přibližně 45 min.

Příprava bešamelové omáčky:

  • V kastrůlku rozpustíme máslo a postupně přimícháváme mouku, dokud nevznikne jíška.
  • Do jíšky pomalu nalejeme mléko a pořádně promícháme metličkou. Směs přivedeme k varu a na mírném plamenu ji vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji dochutíme solí.

Skládání lasagní:

  • Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Lasagne postupně seskládáme tak, že na spodek pekáčku rozprostřeme vrstvu masové směsi, na ni dáme plátky těstovin, na těstoviny bešamel, masovou směs a takto pokračujte, dokud vše nespotřebujeme.
  • Poslední vrstva by měla být masová a na ní položíme na plátky rozkrájenou mozzarellu a můžeme přidat nastrouhaný parmezán.
  • Takto nachystané lasagne dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme je 30 minut. Poté lasagne odkryjeme a necháme je ještě přibližně 10 minut zapéct.

Máte rádi Itálii?

Tak vyzkoušejte naše vylepšené lasagne s mletým masem a mrkví.

Lasagne s mletým masem jsou klasikou italské kuchyně, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Tento bohatý a chutný pokrm je ideální na rodinné večeře nebo speciální příležitosti. Lasagne jsou vrstveným pokrmem, kde se střídají plátky těstovin, masová omáčka a bešamel, zakončené vrstvou sýra. Kromě klasických lasagní s mletým masem existují i vegetariánské verze, například s cuketou, lilkem nebo špenátem. Lasagne mohou být také připraveny s mořskými plody nebo drůbežím masem.

Lasagne s mletým masem

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru