Velikonoční nádivka

Čas vaření

60 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

5


Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

(nutriční hodnoty)

kalorie: Nelze vypočítat kalorie. kcal
sacharidy: Nelze vypočítat sacharidy. g
bílkoviny: Nelze vypočítat bílkoviny. g
tuky: Nelze vypočítat tuky. g

Chceš, aby se suroviny přesně přepočítávaly podle tvého denního kalorického příjmu?
Rád/a bys věděl/a, jaká porce ti pomůže zhubnout bez přísných diet?

Aktivuj si členství a získej přístup k chytrým receptům, kde se ingredience automaticky přizpůsobují tvým potřebám. Ihned zjistíš správnou váhu své porce – vař pro celou rodinu a svou část si jednoduše odváž! U mnoha receptů navíc můžeš upravit nebo vynechat některé suroviny podle svého gusta.
S naším členstvím získáš spoustu výhod a nástrojů, které ti usnadní redukci váhy.
Veškeré informace o členství najdeš ZDE.

je jeden z tradičních velikonočních pokrmů. Nádivka se pekla především jako první masové jídlo po přísném půstu a patřily do ní třeba i tři druhy masa, které dodávaly společně s bylinkami hlavní chuť.

I když se nejedná o dietní pokrm, nemusíš se bát, protože s naším členstvím budeš ihned vědět, kolik nádivky si můžeš dát na oběd, aniž bys porušil svůj režim.

Naše rady a tipy

  • Maso si uvař den předem. Vývar sceď a maso vrať zpět do vývaru. Maso necháme ve vývaru do druhého dne, aby bylo ještě více šťavnatější a chutnější.
  • Kostičky z pečiva si připrav také den předem, aby trochu „oschly“. Aby po nalití mléka do směsi nevznikla z nádivky kaše.
  • Špenát nejdřív zbav jeho „velkého“ objemu, a to uděláš tím, že ho pár vteřin blanšíruješ ve vroucí vodě, pak hned vylovíš a necháš zchladit ve studené vodě. Tím špenát zmenší objem a bude se ti snáz s ním pracovat při pečení velikonoční nádivky.
  • Mléko je možné nahradit 30% smetanou a nádivka dostane ještě vláčnější nádech.

Velikonoční nádivka

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru