Zdravé langoše
Pokrm vhodný na: oběd /
Čas vaření
10 min
Kategorie
Fit, Bez masa, Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
10
Instrukce
- V míse smícháme mouku s kefírem, solí, jedlou sodou a olivovým olejem a vypracujeme těsto (v případě, že bude směs hodně lepivá, přidáme mouku).
- V rukou si rozetřeme olivový olej a tvoříme ze směsi kuličky (velikost citronu), ze kterých vytvarujeme malé placky, langoše.
- Langoše pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C 10 – 15 minut (langoše musí být dozlatova upečené).
- V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme prolisovaný česnek.
- Upečené langoše pomažeme česnekovou směsí, potřeme sýrem gervais a posypeme nastrouhaným sýrem.
Ingredience
Těsto
- 220 g – špaldové mouky
- 150 ml – kefíru
- 1 lžíce – olivového oleje
- 1/2 lžíce – jedlé sody
- Sůl
Na ozdobení
- 100 g – sýru (EIDAM 30%)
- 40 g – sýru (Gervais original)
- 1 stroužek – česneku
- 1 lžička – másla
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – přihlásit se