Ovesné lívance

Čas vaření

25 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

2 – 3


Ovesné lívance

Ingredience na ovesné lívance

  • 200 ml: Mléka
  • 75 g: Ovesných vloček
  • 1 ks: Vejce
  • 50 g: celozrnné / hladké mouky
  • 1 lžíce: hořkého kakaa
  • 1 lžíce: medu
  • 2 lžičky: prášku do pečiva
  • 1 lžička: semínek
  • Trochu: soli
  • Podle potřeby: olej / máslo na smažení

Na potření ovesných lívanců můžeme použít

  • Jogurt
  • Sezónní ovoce
  • Nutelu / čokoládu
  • Tvaroh
  • Oříšky
  • Marmeláda / sirup
  • Kakao

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup na ovesné lívance

  • Vločky propláchneme vodou a zalijeme horkým mlékem cca polovinou (100 ml) a necháme cca 20 – 30 minut stát při pokojové teplotě, aby ovesné vločky do sebe „nasákli“ mléko.
  • Potom k vločkám přisypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme špetku soli, vejce a vše promícháme a dolijeme zbytkem mléka.
  • Směs na ovesné lívance by měla být poměrně hustá, ale přesto tekutá, kdybyste měli směs moc hustou, přidejte mléko, kdyby byla naopak moc řídká, přidejte trochu mouky nebo rozemletých vloček.
  • Na rozpálené pánvi, kterou zlehka vymažeme olejem / máslem, smažíme lívanečky z obou stran.
  • Ozdobit je můžeme jogurtem, marmeládou, čokoládou / nutelou, tvarohem, oříšky, kakaem anebo sezónním ovocem.

jsou opravdu jednoduché. Nejedná se o klasické lívance, které určitě znáte a děláte si je doma. Naše ovesné, nebo také vločkové lívance je taková zdravější varianta, kterou jsme si upravili a vylepšili, aby nejen nám, ale taky dětem chutnala. Pomocí naší apky budeš ihned vědět, jaké množství lívanců si můžeš dát, a dokonce si můžeš zvolit i „polevu“. Dej si chutnou a zdravou snídani bez výčitku.

Tipy na ovesné lívance

  • Doporučujeme si ovesné vločky nechat namočit přes noc v lednici v mléce
  • Nedělejte ovesné lívance příliš velké a dejte si pozor ať máte tloušťku rovnoměrnou, aby se lívance udělali všude stejně
Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru