Zapečená tortilla

Pokrm vhodný na: oběd

Čas vaření

15 min

Kategorie

Rychlovky

Obtížnost

Střední

Počet porcí

2 – 3


kalorie: 193 kcal
sacharidy: 13 g
bílkoviny: 15 g
tuky: 9 g

Sýrová tortilla

Sýrová tortilla
×

Máte rádi tortillu?

Tak vyzkoušejte naší sýrovou tortillu.

Nevíte, co pro rodinu na oběd? A vaše děti mají rádi, jak se sýr táhne? Tak to pro vás máme super recept na zapečenou tortillu, na kterou vám bude stačit cca 15 minut.
Tento jednoduchý, avšak vynikající pokrm, kombinuje klasické ingredience a věříme, že osloví každého, od nejmenších po dospělé, a stane se vaším jistým tipem na každou rodinnou oslavu, večírek s přáteli nebo rychlý oběd.
Lehce křupavá tortilla, zlatavě opečená na pánvi, plná roztékajícího se sýra, šťavnatých plátků šunky, a to celé obalené ve vajíčku.

Tento recept je skvělým výchozím bodem pro experimentování. Přizpůsobte si ho podle vlastních preferencí nebo toho, co právě najdete ve své lednici. Je to skvělá příležitost, jak využít zbytky zeleniny, různé druhy sýrů nebo uzenin, které máte po ruce.

Takže jdeme na to

Postup na sýrovou tortillu:

  • Připravíme si pánvičku, aby se nám tam pohodlně vešla tortilla a bylo jí možné bezpečně otočit. Raději si to určitě vyzkoušejte. Na pánvičku je také nutná poklička, aby se tortilla ohřívala z obou stran.
  • První dvě vajíčka rozklepneme do misky a pořádně promícháme. Tyto dvě vajíčka vylejeme na pánev (studenou) a hned si uděláme do misky zbylé dvě vajíčka, které také důkladně rozmícháme. Necháme je ale v misce.
  • Na vajíčka v pánvi položíme jednu tortillu, kterou mírně do vajíček zatlačíme, aby se v nich „vykoupala“. Na tuto tortillu, dáme lžíci kečupu / omáčky a rozetřeme po tortille.
  • Na rozetřený kečup / omáčku naskládám podle chuti 3 plátky sýra (eidam / gouda / mozzarella). Pro lepší chuť a rozehřátí je lepší použít nastrouhaný sýr.
  • Na sýr rozložíme rovnoměrně 3 plátky šunky a „přiklopíme“ další tortillou.
  • Na další vrstvu opět rozetřeme 1 lžíci omáčky / kečupu a přidáme 3 plátky uzeného sýra, pokud nechcete můžete použít sýr jaký jste použili v první vrstvě.
  • Na sýr opět přidáme 3 plátky šunky a přiklopíme poslední tortillou
  • Pánvičku přiklopíme pokličkou a zapneme sporák. Teplotou volíme na cca 70%, aby se vajíčka nepřipálili po cca 2 minutách tortillu mírně přizvedneme, aby se vajíčka nepřipalovali. A necháme, takhle pomalu ohřívat cca 6 minut.
  • Poté na vrchní tortillu pomalu vylejeme zbylá vajíčka, které rozetřeme po celé šířce horní tortilly. To že vajíčka ztečou dolu vůbec nevadí. Poté opatrně tortillu otočíme a přiklopíme. Po 2 minutách opět s tortillou trochu zahýbáme, aby se nepřichytila a necháme opět cca 6 minutek.
  • Pokud vám přijde, že vajíčka z vrchu ještě nejsou úplně udělaná otočte znovu tortillu a nechte chvilku do hřát. Nejtěžší je první otočení, pak už je to legrace.
  • Hotovou tortillu dejte na talíř a rozdělte na čtyři čtvrtiny.

Související recepty


Ingredience

Na sýrovou tortillu

  • 3 ks – tortilly
  • 4 ks – vajec
  • 1 ks – rajčeté (podle chuti)
  • 3 plátky (51 g) – Nastrouhaného uzeného sýra
  • 3 plátky (51 g) – Nastrouhaného sýra (Eidam / Gouda / Mozzarella)
  • 6 plátků (120 g) – Šunky (min 90%)
  • 2 lžíce kečupu / omáčky (podle chuti)

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Zapečená tortilla

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru