Banánový chléb

Pokrm vhodný na: dezert /

Čas vaření

60 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

8 – 10


kalorie: 335 kcal
sacharidy: 41 g
bílkoviny: 5 g
tuky: 15 g

Banánový chlebíček

Banánový chléb
×
  • Předehřejeme troubu na 175 °C.
  • Do větší mísy dáme mouku, sodu a kypřící prášek. Dále přidáme cukr, sůl a vše dobře promícháme.
  • V jiné míse rozmačkáme vidličkou 3 banány dohladka (můžeme použít mixér), přidáme vejce a zamícháme.
  • Směs banánů a vajec přidáme k sypkým ingrediencím, promícháme a na závěr zapracujeme rozpuštěné máslo.
  • Mícháme až do okamžiku, dokud se máslo již neodděluje a těsto je hladké.
  • Připravíme si formu (forma na biskupský chlebíček, malá, obdélníková), vyložíme ji pečícím papírem a vlijeme těsto.
  • Poslední banán rozkrojíme podélně na půl a položíme jej na těsto.
  • Pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu.

Ingredience

Na banánový chléb

  • 250 g hladké mouky
  • ¾ ČL jedlé sody
  • 1 ČL kypřícího prášku
  • 200 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
  • 4 ks zralého banánu
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 1 ČL soli

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Buď svůj
Přejít nahoru