Jogurtové langoše z trouby

Čas vaření

25 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Střední

Počet porcí

3 – 4


Jogurtové langoše z trouby

Ingredience

Těsto

  • 300 g – hladké mouky
  • 150 g – bílého jogurtu
  • trochu – olivového oleje
  • 1 lžička – jedlé sody
  • 1 lžička – soli

Na potření (dle chuti)

  • 100 g – sýru (EIDAM 30%)
  • 40 g – sýru (Gervais original)
  • 1 – 2 stroužků – česneku
  • 60 g – kečupu
  • 25g – másla

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup na jogurtové langoše z trouby

  • V míse smícháme mouku s jogurtem, solí, jedlou sodou a vypracujeme těsto (v případě, že bude směs hodně lepivá, přidáme mouku).
  • Vypracované těsto, které dáme do uzavíratelné misky na 30 minut do chladničky.
  • V rukou si rozetřeme olivový olej a tvoříme ze směsi kuličky (velikost citronu), ze kterých vytvarujeme malé placky, langoše.
  • Langoše pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C 8 – 15 minut (langoše musí být dozlatova upečené).
  • V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme prolisovaný česnek (pokud chceme česnek).
  • Upečené langoše si uděláme podle své chuti. Přidáme česnekovou směs, potřeme kečupem, tatarkou nebo sýrem gervais a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Prostě každý podle své chuti.

Dostali jste chuť na tradiční pouťovou pochoutku, ale nechcete se pouštět do zdlouhavé přípravy kynutého těsta?
Ochutnejte lahodné jogurtové lívance, které se nemusí smažit! Zabalte se do chutí a radostí, které vám přinese každý kousíček.
Jogurtové lívance z trouby jsou dokonalou kombinací svěžího jogurtu a nadýchaného těsta, které vás zaručeně okouzlí.
Zdravá lahůdka, kterou si můžete dopřát kdykoliv.

Jogurtové langoše z trouby

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru