Jogurtové langoše z trouby
Pokrm vhodný na: oběd / dezert
Čas vaření
10 min
Kategorie
Fit, Bez masa, Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
3 – 4
Dostali jste chuť na tradiční pouťovou pochoutku, ale nechcete se pouštět do zdlouhavé přípravy kynutého těsta?
Ochutnejte lahodné jogurtové lívance, které se nemusí smažit! Zabalte se do chutí a radostí, které vám přinese každý kousíček.
Jogurtové lívance z trouby jsou dokonalou kombinací svěžího jogurtu a nadýchaného těsta, které vás zaručeně okouzlí.
Zdravá lahůdka, kterou si můžete dopřát kdykoliv.
Postup na jogurtové langoše z trouby
- V míse smícháme mouku s jogurtem, solí, jedlou sodou a vypracujeme těsto (v případě, že bude směs hodně lepivá, přidáme mouku).
- Vypracované těsto, které dáme do uzavíratelné misky na 30 minut do chladničky.
- V rukou si rozetřeme olivový olej a tvoříme ze směsi kuličky (velikost citronu), ze kterých vytvarujeme malé placky, langoše.
- Langoše pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C 8 – 15 minut (langoše musí být dozlatova upečené).
- V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme prolisovaný česnek (pokud chceme česnek).
- Upečené langoše si uděláme podle své chuti. Přidáme česnekovou směs, potřeme kečupem, tatarkou nebo sýrem gervais a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Prostě každý podle své chuti.
Ingredience
Těsto
- 300 g – hladké mouky
- 150 g – bílého jogurtu
- trochu – olivového oleje
- 1 lžička – jedlé sody
- 1 lžička – soli
Na potření (dle chuti)
- 100 g – sýru (EIDAM 30%)
- 40 g – sýru (Gervais original)
- 1 – 2 stroužků – česneku
- 60 g – kečupu
- 25g – másla
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – přihlásit se