Jogurtové langoše z trouby

Pokrm vhodný na: oběd

Čas vaření

25 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Střední

Počet porcí

3 – 4


kalorie: 135 kcal
sacharidy: 19 g
bílkoviny: 6 g
tuky: 4 g

Jogurtové langoše z trouby

Jogurtové langoše z trouby
×

Dostali jste chuť na tradiční pouťovou pochoutku, ale nechcete se pouštět do zdlouhavé přípravy kynutého těsta?
Ochutnejte lahodné jogurtové lívance, které se nemusí smažit! Zabalte se do chutí a radostí, které vám přinese každý kousíček.
Jogurtové lívance z trouby jsou dokonalou kombinací svěžího jogurtu a nadýchaného těsta, které vás zaručeně okouzlí.
Zdravá lahůdka, kterou si můžete dopřát kdykoliv.

Postup na jogurtové langoše z trouby

  • V míse smícháme mouku s jogurtem, solí, jedlou sodou a vypracujeme těsto (v případě, že bude směs hodně lepivá, přidáme mouku).
  • Vypracované těsto, které dáme do uzavíratelné misky na 30 minut do chladničky.
  • V rukou si rozetřeme olivový olej a tvoříme ze směsi kuličky (velikost citronu), ze kterých vytvarujeme malé placky, langoše.
  • Langoše pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C 8 – 15 minut (langoše musí být dozlatova upečené).
  • V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme prolisovaný česnek (pokud chceme česnek).
  • Upečené langoše si uděláme podle své chuti. Přidáme česnekovou směs, potřeme kečupem, tatarkou nebo sýrem gervais a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Prostě každý podle své chuti.

Ingredience

Těsto

  • 300 g – hladké mouky
  • 150 g – bílého jogurtu
  • trochu – olivového oleje
  • 1 lžička – jedlé sody
  • 1 lžička – soli

Na potření (dle chuti)

  • 100 g – sýru (EIDAM 30%)
  • 40 g – sýru (Gervais original)
  • 1 – 2 stroužků – česneku
  • 60 g – kečupu
  • 25g – másla

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Jogurtové langoše z trouby

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru