Rybí pomazánka

Čas vaření

10 min

Kategorie

Fitness

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

3 – 4


Rybí pomazánka

Ingredience

Rybí pomazánka

  • 250 g (2 plechovky): sardinek
  • 80 g: bílého jogurtu / majonézy
  • 2 lžičky: plnotučné hořčice
  • 1/2 ks: cibule (nemusí být)
  • 3 ks: vajec (nemusí být)
  • 100 g: nastrouhané mrkve
  • podle chuti: sůl

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup na rybí pomazánku

  • Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
  • Mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
  • Pokud máme rybičky / sardinky v oleji nejprve olej opatrně vylejeme, pak rybičky / sardinky vyklopíme z plechovek do mísy a vidličkou rozmačkáme, nebo pokud máme tyčový mixer můžeme rozmixovat.
  • Přidáme nakrájenou cibuli, bílý jogurt / majonézu, hořčici a nastrouhanou mrkev.
  • Můžeme přidat i uvařené vajíčko, které máme nakrájené, přes sítko na kostičky
  • Vše pořádně promícháme a na závěr posolíme a popepříme.

stejně jako vajíčková nebo česneková, patří k těm nejoblíbenějším. Existuje nesmírné množství variant, které se liší už v základu. Když místo majonézy vmícháme žervé / bílý jogurt, bude rybičková pomazánka zdravější a lehčí. Můžeme také použít různě zpracovanou rybu například uzenou, pečenou naloženou v oleji. Velká výhoda rybí pomazánky je její rychlost, protože jí máte opravdu hotovou cobydup.
My po rybí pomazánce nejčastěji sáhneme, když nám kamarádi udělají přepadovku, nebo ji chystáme jako rychlou večeři.

Naše tipy:

  • Pečivo s rybí pomazánkou můžeme ozdobit okurkou a cibulkou.
  • Pro lepší chuť je dobré na chvilku nechat rybí pomazánku odpočinout v ledničce.
  • Rybí pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale hodí se i na jednohubky.
Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru