Sekaná s celerovo – bramborovou kaší

Čas vaření

60 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

2 – 3


Ingredience

Sekaná

  • 250 g – hovězího maso (mleté)
  • 250 g – vepřového maso (mleté)
  • 1 stroužek – česneku
  • 1 ks – cibule (menší)
  • 20 g – kukuřičné strouhanky
  • pepř, bylinky, sůl

Kaše

  • 300 g – brambor
  • 80 ml – mléka
  • 60 g – celeru
  • 15 g – másla
  • sůl

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup:

  • Do velké mísy vložíme mleté maso. Nakrájíme si nadrobno cibuli a přidáme k masu společně s propasírovaným česnekem.
  • Dále přidáme sůl a promícháme. U sekané nemusíme šetřit různými bylinkami, které zároveň se solí přidáme k masu (bazalka, majoránka, oregano, libeček, petržel). Vše důkladně promícháme.
  • Na závěr vsypeme strouhanku a hněteme rukama, dokud se hmota dokonale neslepí.
  • Vytvarujeme šišku, vložíme do zapékací mísy, podlijeme asi centimetrem vody a přikryjeme (víkem či alobalem).
  • Ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme zhruba hodinu.
  • Teď se dáme do bramborové kaše. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme celer s brambory.
  • Vaříme cca 20 minut doměkka. Slijeme přes cedník.
  • Celer i brambory vrátíme do teplého hrnce. Obsah hrnce nahrubo rozmačkáme.
  • Postupně přidáváme teplého mléko společně s máslem a šleháme mixérem dohladka.
  • Poté, co je sekaná hotová, servírujeme společně s bramborovou kaší.

🥘 Ochutnejte Domácí Klasiku v Novém Kápě! 🥘
Vzpomínáte na dětské časy, kdy sekaná patřila mezi vaše oblíbené pokrmy? Pro ty, kdo milují nostalgii, ale zároveň hledají nové chuťové zážitky, máme něco speciálního!Představujeme vám vylepšený recept: Sekaná s celerovo-bramborovou kaší.
Jedná se o unikátní spojení tradičního a moderního, které vaše chuťové buňky budou zbožňovat! 🥔🌿

🍴 Co vás čeká?
Křupavá sekaná s bohatou chutí, doplněná neodolatelnou celerovo-bramborovou kaší, která dodá jídlu kremovou texturu a nezapomenutelný zážitek.

🍃 Zajímavost:
Věděli jste, že celer je vynikajícím zdrojem vitamínu K a antioxidantů? Kombinace celeru a brambor nejen zvyšuje nutriční hodnotu jídla, ale také přináší unikátní chuťovou harmonii!

Sekaná s celerovo - bramborovou kaší

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru