Slaný štrůdl

Pokrm vhodný na: / dezert

Čas vaření

40 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

5


kalorie: 138 kcal
sacharidy: 9 g
bílkoviny: 7 g
tuky: 8 g

Slaný štrůdl

Slaný štrůdl
×

chutná výborně teplý, vlažný i studený. Skvěle můžeme experimentovat s náplní a hodí se jako chuťovka na oslavu, ale i jako svačina na cesty.

Naše tipy na slaný štrůdl:

  • Nám třeba víc chutná, když do štrůdlu dáme na půl klasický eidam a uzený eidam.
  • Pokud máš rád špenát, určitě si ho přidej do náplně, my tedy raději máme bez špenátu, aby to jedla i malá. Přeci jen děti mají vůdčí špenátu občas ohrady.
  • Omáčku můžeš volit i jinou, my rádi kombinujeme kečup a plnotučnou hořčici, ale je to o chuti. Anebo můžeš udělat půl štrůdlu s kečupem a zbytek s hořčicí.

Postup na slaný štrůdl

  • Těsto rozvineme a na jeho střední část rozetřeme kečup (vyhýbáme se krajům, aby při zabalení štrůdlu kečup nevytekl).
  • Na kečup položíme vedle sebe kolečka šunky a na šunku položíme plátky sýra. Doporučení: šunku nepokládáme hned do krajů, ale necháme trochu prázdného místa, aby se štrůdl dobře balil a šunka nevylezla.
  • V případě, že máme sýr vcelku, nastrouháme jej na hrubém struhadle a sýrem posypeme šunku.
  • Pak těsto zabalíme do tvaru štrůdlu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  • Nakonec vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme po dobu 30 minut.

Ingredience

  • 1 ks listového těsto 275 g (nemražené)
  • 150 g uzeniny (šunkový salám)
  • 150 g sýru (Eidam, niva, dle chuti)
  • 65 g kečupu (s velkým procentem rajčat)
  • 1 ks vejce (na potření)
  • 150 g špenátu – nemusí být
  • 50 g kukuřice – nemusí být
  • 2 ks párku – nemusí být (100g)
  • trochu sezamových semínek

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Buď svůj
Přejít nahoru