Bramborový salát s přírodním řízkem
Pokrm vhodný na: oběd
Čas vaření
15 min
Kategorie
Běžné
Obtížnost
Střední
Počet porcí
7
- Jako první si v záložce „ingredience na míru“ zvolte co má bramborový salát obsahovat a jakou přílohu si k bramborovému salátu zvolíte. Na základě vaší volby se ingredience přepočítají a vy budete vědět kolik čeho si máte připravit. A nyní pojďme vařit :).
- Připravíme si velký hrnec, do kterého dáme vařit vodu, kterou osolíme. Postupně do hrnce budeme dávat vařit zeleninu.
- Než voda začne vřít, připravíme si zeleninu.
- Brambory očistíme – neloupeme ani je nijak nekrájíme, necháme vcelku i se slupkou.
- Mrkev, celer a petržel oloupeme –nekrájíme na malé kousky, vaříme celé kusy.
- Takto připravenou zeleninu hodíme do vařící vody a vaříme cca 45 min (záleží na velikosti brambor).
- V průběhu vaření zkusíme propíchnout brambor nožem, zda je už měkký.
- Mezitím, co se vaří zelenina, dáme se do přípravy ostatních surovin, které vložíme do jedné velké mísy.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na malinké kostičky. Sterilovanou okurku necháme okapat od nálevu a také nakrájíme na malé kousky.
- Uvařená, studená vejce očistíme od skořápek, opláchneme a protlačíme přes kráječ brambor.
- Jakmile jsou brambory s kořenovou zeleninou uvařené, dáme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme nožem a protlačíme kráječem na brambory do mísy, kde již máme cibuli, okurku a vejce.
- Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky (také můžeme protlačit přes kráječ na brambory nebo je nastrouháme na velkém struhadle).
- Celý obsah mísy opatrně promícháme a přidáme (dle volby) tatarku, majonézu, hořčici a jogurt. Vše znovu promícháme, osolíme, opepříme dle chuti a dáme do chladu odležet (nejlépe na den).
- Přílohu si zvolíme na co máme chuť (výběrem v záložce “ingredience na míru“):
- Maso omyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Poté okořeníme a dáme smažit na rozpálenou pánev.
- Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Vinná klobása: Je-li klobása dlouhá, nakrájejte ji na menší kousky. Stočte je do spirálek a spíchněte špejlí, aby se nerozvinovaly. Osušte je kuchyňskou utěrkou a poprašte hrubou moukou. Poté dáme smažit na rozpálenou pánev.
- Ryba: naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Ingredience
Bramborový salát
- 1 kg brambor
- 100 g cibule
- 250 g mrkve (3 mrkve)
- 100 g petržel (1 petržel)
- 100 g celer
- 130 g tatarská omáčka (dle volby)
- 130 g majonéza (dle volby)
- 100 g bílý jogurt (dle volby)
- 100 g sterilovaných okurek
- 7 ks uvařených vajec (natvrdo)
- 60 g plnotučné hořčice
- Sůl, pepř, koření na maso dle chuti
Příloha (dle výběru)
- 1 kg Kuřecího masa (prsní řízky)
- 700 g Kuřecí smažený řízek
- 500 g Vepřový smažený řízek
- 700 g Vinná klobása upečená v troubě
- 1000 g losos pečený
- 900 g Kapr smažený
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – Přihlásit se