Bramborový salát s přírodním řízkem

Pokrm vhodný na: oběd

Čas vaření

15 min

Kategorie

Běžné

Obtížnost

Střední

Počet porcí

7


kalorie: 121 kcal
sacharidy: 7 g
bílkoviny: 8 g
tuky: 7 g

Instrukce

Bramborový salát s přírodním řízkem
×
  • Jako první si v záložce „ingredience na míru“ zvolte co má bramborový salát obsahovat a jakou přílohu si k bramborovému salátu zvolíte. Na základě vaší volby se ingredience přepočítají a vy budete vědět kolik čeho si máte připravit. A nyní pojďme vařit :).
  • Připravíme si velký hrnec, do kterého dáme vařit vodu, kterou osolíme. Postupně do hrnce budeme dávat vařit zeleninu.
  • Než voda začne vřít, připravíme si zeleninu.
  • Brambory očistíme – neloupeme ani je nijak nekrájíme, necháme vcelku i se slupkou.
  • Mrkev, celer a petržel oloupeme –nekrájíme na malé kousky, vaříme celé kusy.
  • Takto připravenou zeleninu hodíme do vařící vody a vaříme cca 45 min (záleží na velikosti brambor).
  • V průběhu vaření zkusíme propíchnout brambor nožem, zda je už měkký.
  • Mezitím, co se vaří zelenina, dáme se do přípravy ostatních surovin, které vložíme do jedné velké mísy.
  • Cibuli očistíme a nakrájíme na malinké kostičky. Sterilovanou okurku necháme okapat od nálevu a také nakrájíme na malé kousky.
  • Uvařená, studená vejce očistíme od skořápek, opláchneme a protlačíme přes kráječ brambor.
  • Jakmile jsou brambory s kořenovou zeleninou uvařené, dáme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme nožem a protlačíme kráječem na brambory do mísy, kde již máme cibuli, okurku a vejce.
  • Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky (také můžeme protlačit přes kráječ na brambory nebo je nastrouháme na velkém struhadle).
  • Celý obsah mísy opatrně promícháme a přidáme (dle volby) tatarku, majonézu, hořčici a jogurt. Vše znovu promícháme, osolíme, opepříme dle chuti a dáme do chladu odležet (nejlépe na den).
  1. Přílohu si zvolíme na co máme chuť (výběrem v záložce “ingredience na míru“):
    1. Maso omyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Poté okořeníme a dáme smažit na rozpálenou pánev.
    1. Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
    1. Vinná klobása: Je-li klobása dlouhá, nakrájejte ji na menší kousky. Stočte je do spirálek a spíchněte špejlí, aby se nerozvinovaly. Osušte je kuchyňskou utěrkou a poprašte hrubou moukou. Poté dáme smažit na rozpálenou pánev.
    1. Ryba: naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Ingredience

Bramborový salát

  • 1 kg brambor
  • 100 g cibule
  • 250 g mrkve (3 mrkve)
  • 100 g petržel (1 petržel)
  • 100 g celer
  • 130 g tatarská omáčka (dle volby)
  • 130 g majonéza (dle volby)
  • 100 g bílý jogurt (dle volby)
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 7 ks uvařených vajec (natvrdo)
  • 60 g plnotučné hořčice
  • Sůl, pepř, koření na maso dle chuti

Příloha (dle výběru)

  • 1 kg Kuřecího masa (prsní řízky)
  • 700 g Kuřecí smažený řízek
  • 500 g Vepřový smažený řízek
  • 700 g Vinná klobása upečená v troubě
  • 1000 g losos pečený
  • 900 g Kapr smažený

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.

Máte účet?

Prosím, přihlaste se –

Sleduj nás na instagramu

Bramborový salát s přírodním řízkem

Recepty

Pro zpřístupnění fitness aplikace

Automatický přepočet surovin


je nutné mít aktivní členství

Získej přístup k více než 200 tréninkovým videím, fitness aplikacím a receptům, u kterých se suroviny automaticky přepočítávají přímo na tebe.

Své členství můžeš kdykoliv ukončit ve svém účtu.
Za členství platíš pouhých 189 Kč/měsíčně. Tato platba probíhá automaticky.
Po vyplnění přihlášky autorizuješ svou kartu k pravidelné třicetidenní platbě počínaje datem objednávky.

S údaji tvé platební karty nakládá společnost Stripe podle mezinárodního bezpečnostního standardu PCI-DSS Level 1. Jedná se o nejvyšší úroveň datové bezpečnosti ve finančním sektoru.

Powered by
Přejít nahoru