Dýňová polévka z hokaido

Pokrm vhodný na: / polévky

Čas vaření

30 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

2


kalorie: 49 kcal
sacharidy: 3 g
bílkoviny: 2 g
tuky: 3 g

Dýňová polévka

Dýňová polévka
×

🍁Podzimní magie v jednom talíři!🎃
🍂 Vyzkoušejte náš recept na lahodnou dýňovou polévku! 🍲🎃 Svěží, krémová a plná chuti. Ideální pro chladné dny nebo kdykoli máte chuť na něco teplého.
🍲 Ponořte se do podzimní nádhery s každým soustem!

Postup: Dýňová polévka

  • Ve středně velkém hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou dozlatova osmažíme.
  • Poté, co cibule osmažení, přidáme k ní nakrájenou a očištěnou dýni a prolisovaný stroužek česneku. Vše v hrnci opečeme a zalijeme vývarem (nebo vařící vodou), hrnec přiklopíme a vaříme cca 30 minut.
  • Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému, dochutíme kořením a přidáme smetanu.
  • Zamícháme a můžeme podávat.
  • Naservírovanou polévku posypeme dýňovými semínky.

Ingredience na dýňovou polévku

  • 550 g dýně hokaido
  • 550 ml hovězího vývaru (nebo vody)
  • 1× středně velká cibule
  • 30 g másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce – Dýňových semínek
  • Dle chuti – Sůl, pepř, chilli

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Máte účet?

Prosím, přihlaste se –

Dýňová polévka z hokaido

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru