Těstoviny s dýňovou omáčkou a masem
Pokrm vhodný na: oběd
Čas vaření
15 min
Kategorie
Fit, Běžné
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
5
- Nejprve si připravíme masové karbanátky.
- Předehřejeme si troubu na 180 °C.
- Do mísy vložíme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, vločky, sůl, pepř, bylinky.
- Rukama celou směs promícháme a vytvarujeme karbanátky.
- Masové karbanátky vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 30 min.
- Mezitím, co se maso peče, dáme se do přípravy omáčky.
- Nakrájíme si na kostičky dýni, kterou vaříme ve středně velkém hrnci doměkka (10-15 min).
- Jakmile je dýně měkká, přidáme plechovku nakrájených rajčat, kokosové mléko, sůl, pepř a chilli.
- Vše provaříme na mírném ohni kolem 8 min.
- Poté hrnec odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme omáčku dohladka.
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Hotové maso podáváme společně s omáčkou a těstovinami.
Ingredience
Příloha
- 300 g Těstovin
Omáčka
- 400 g dýně hokaido
- 400 ml kokosového mléka (z plechovky)
- 400 g Krájená loupanmá rajčata v rajčatové šťávě
- Sůl, mletý kmín, pepř, chilli
Karbanátky
- 700 g mletého hovězího maso
- 1 ks cibule
- 50 g ovesných vloček
- Sůl, mletý kmín, pepř, chilli
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – Přihlásit se