Dýňové noky s kuřecím masem

Pokrm vhodný na: oběd / večeře

Čas vaření

30 min

Kategorie

Fitness

Obtížnost

Střední

Počet porcí

3


kalorie: 255 kcal
sacharidy: 48 g
bílkoviny: 9 g
tuky: 3 g

Dýňové noky s kuřecím masem

Dýňové noky s kuřecím masem
×

Objevte kulinářský zážitek, který vám otevře nový svět chutí! 🍽️.
Naše dýňové noky s kuřecím masem spojují lahodnost oblíbené dýňové polévky 🍲 s výtečným kuřecím masem 🍗.
Toto spojení je prostě fantastické 😍 a přináší na váš talíř neopakovatelný harmonický vztah chutí a vůní.
Vyzkoušejte a nechte se unést vlnou gurmánského potěšení! 🌟👌

Součástí tohoto receptu je dýňová polévka, kterou můžete podávat buďto zároveň s tímto jídlem nebo si to rozdělit na více dní :).

Postup na Dýňové noky s kuřecím masem

Dýňové noky

  • Dýni očistíme (vydlabeme semínka, odstraníme horní slupku) a rozkrájíme na větší kusy. Rozložíme ji na plech a pečeme na 185 stupňů asi 30 minut. Po upečení ji necháme lehce vychladnout (ale ne až do studena, poté by oschla a špatně se strouhala).
  • Připravíme si větší hrnec s vodou a lžičkou soli.
    Dýni nastrouháme nahrubo na struhadle.
  • K nastrouhané dýni přidáme žloutek, lehce osolíme a postupně přisypáváme mouku. Zpracujeme měkké pružné těsto, které se lehce lepí.
  • Z těsta odebíráme kusy, ze kterých vytvoříme válečky. Z nich odkrajuji 1 cm noky, které lehce zmáčkneme vidličkou.
  • Všechny noky vaříme najednou, asi 5 minut. Pak je slijeme a necháme okapat.

Náš tip: předtím, než noky podáváme, můžeme je krátce opéct na másle.

Kuřecí maso s „dýňovou polévkou“

  • Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky a vložíme do misky.
  • Zakápneme 2 lžícemi oleje, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti a promícháme.
  • Dáme si rozehřát pánev, kam vložíme kuřecí nudličky a smažíme.
  • Poté, co je maso hotové, přidáme k masu na pánev mandlové plátky (nebo jiné oříšky), chvíli orestujeme a následně celou směs zalijeme dýňovou polévkou. Vše lehce promícháme, aby se spojily veškeré ingredience a podáváme s noky.
  • A to je vše, pokud se vám nechce dělat dýňová polévka nemusíte i tak vám to určitě bude chutnat, ale s tou polévkou je to opravdu velká mňamka.

Související recepty


Ingredience na Dýňové noky s kuřecím masem

Dýňové noky

  • 500 g (1/2 dýně) upečené a nahrubo nastrouhané dýně Hokkaidó
  • 150 g špaldové mouky (nebo hladké)
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 žloutek
  • Sůl
  • Další mouka dle potřeby

Kuřecí maso s „dýňovou polévkou“

  • 400 g kuřecích prsou
  • Sůl, pepř, koření dle chuti
  • Slunečnicový olej
  • Plátky mandlí/dýňová semínka
  • 5 PL dýňové polévky z Hokkaidó (viz náš recept)

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Dýňové noky s kuřecím masem

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru