mac and cheese

Pokrm vhodný na: oběd

Čas vaření

40 min

Kategorie

Obtížnost

Střední

Počet porcí

3 – 4


kalorie: 175 kcal
sacharidy: 18 g
bílkoviny: 13 g
tuky: 6 g

Instrukce

mac and cheese
×
  • Batáty oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
  • V hrnci přivedeme k varu vodu, do které vložíme kostičky a vaříme cca 20 minut.
  • Poté batáty scedíme a rozmixujeme do pyré. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.
  • Do většího hrnce přemístíme batátové pyré, které zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme cca 2 minuty.
  • Poté přidáme nastrouhaný cheddar a směs mícháme do doby, než se sýr nerozpustí.
  • Omáčku dochutíme solí pepřem a přimícháme do ní uvařené těstoviny.
  • Kuřecí plátek osmažíme na pánvičce a podáváme společně s těstoviny.

Ingredience

  • 240 g – Těstovin
  • 200 ml – Smetany na vaření 12%
  • 100 g – Cheddaru
  • 500 g – Batát
  • Pepř, sůl
  • 600 g – Kuřecího masa

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Buď svůj
Přejít nahoru