Polévka z červené čočky

Čas vaření

30 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Střední

Počet porcí

2 – 3


Polévka z červené čočky

Ingredience

  • 1 ks – jarní cibulky
  • 200 g – Mrkev
  • 2 stroužky – Česneku
  • 1 lžíce – Rajčatového protlaku
  • 200 g – Červené čočky
  • 2 lžíce Olivového oleje
  • trochu – Kurkumy, mletého kmínu
  • Podle chuti – sůl, mletý pepř
  • 1 l – Zeleninového vývaru

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Postup:

  • Připravíme si najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou nahrubo mrkev a propasírovaný česnek.
  • V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova předpřipravenou cibulku, mrkev a česnek.
  • Potom přidáme kurkumu, kmín a rajčatový protlak.
  • Směs promícháme a přidáme propláchnutou čočku a vše zalijeme vodou, dochutíme solí a vaříme.
  • Jestliže během vaření ubyde hodně tekutiny, přidáme vodu.
  • Jakmile je čočka měkká, dochutíme potřebným koření (pepř, bylinky) a můžeme podávat.

🍲Oslňující Novinka v Kuchyni!🍲
Hledáte hřejivou, výživnou a absolutně lahodnou polévku pro chladné dny? 🔍 Představujeme: Čočková polévka! 🌱🥣
🥄 Proč si ji zamilujete?
Naše čočková polévka kombinuje plnost chutí čerstvé zeleniny s bohatým výživovým profilem čočky. Je to ideální spojení zdraví a chuti, které hřeje nejen tělo, ale i duši. ❤️
🍀 Víte, že…
Čočka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a mnoho esenciálních minerálů. Díky svému vysokému obsahu železa je skvělá pro osoby s nedostatkem energie a podporuje zdraví krevního oběhu. 💪
🌟 Nápad:
Přidejte do polévky kousek citronu či pár kapek citronové šťávy pro osvěžující kyselý twist!

Polévka z červené čočky

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Nákupní košík
Přejít nahoru