Salát caesar

Čas vaření

25 min

Kategorie

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

4


Salát caesar

Instrukce

(nutriční hodnoty)

kalorie: 133 kcal
sacharidy: 3 g
bílkoviny: 6 g
tuky: 10 g

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 hlávky římského salátu (větší čerstvé kusy)
  • 2 ks toastového chleba
  • Parmazán na posypání
  • Sůl, pepř, olej

Zálivka na salát:

  • 2 ks žloutek
  • citronová šťáva z 1 ks citronu
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 10 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 ks ančovičky – není nutné
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 150 ml extra panenský olivový olej

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

  • Nejdřív si připravíme krutony. Z den starého pečiva okrájíme kůrku a nakrájíme pečivo na malé kostičky.
  • Kostičky osmažíme na rozehřáté pánvi ze všech stran, rovnoměrně a dokřupava. Krutony odložíme do misky.
  • Důkladně omyjeme římský salát a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy pak nakrájíme na větší kusy.
  • Připravíme si maso, které omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém oleji.

Příprava zálivky:

  • Do misky vložíme najemno nastrouhaný sýr (parmazánového typu), žloutky, šťávu z jednoho citronu, ančovičky, dijonskou hořčici, olivový olej a vinný ocet.
  • Vše v misce ručním mixérem zamícháme tak, aby vznikla hustší hmota zálivky.
  • V případě, že je hmota příliš hustá, přidáváme olivový olej na jemné zředění.
  • Salát vsypeme do mísy se zálivkou a promícháme dvěma lžícemi, aby se každý kousek salátu obalil zálivkou.
  • Maso nakrájíme na plátky, které vložíme na salát, posypeme vše krutony a na závěr posypeme hoblinami parmazánu.
Buď svůj
Přejít nahoru