Vaječná omeleta

Pokrm vhodný na: snídani oběd

Čas vaření

15 min

Kategorie

Bez masa, Fitness

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

1


kalorie: 198 kcal
sacharidy: 9 g
bílkoviny: 13 g
tuky: 11 g

Instrukce

Vaječná omeleta

Naše tipy na možné kombinace jídel

Vaječná omeleta se šunkou a sýrem
×

Nadýchaná vaječná omeleta

je skvělá k snídani i jako lehký oběd. Omeletu si každý může naplnit na co má zrovna chuť. Velice oblíbená je vaječná omeleta se špenátem a možná ještě víc vaječná omeleta se sýrem.

A protože víme, že držení zdravé stravy je čím dál víc důležité, vytvořili jsme pro vás webovou aplikaci, s kterou si vytvoříte svou chutnou omeletu a suroviny se ihned přepočtou na váš potřebný příjem. Suroviny ihned reagují na váš trénink i na vaši váhu. Takže už konec stereotypních diet, redukujte moderně.

Postup na klasickou vaječnou omeletu:

  • Do mističky si rozklepneme vejce, přilijeme mléko, solte a připadně i opepřete a vidličkou prošlehejte.
  • Přidáme máslo a vmícháme (máslo se rozpustí až na pánvi a dodá omeletě na jemnosti).
  • Na dochucení můžeme přidat trochu nasekané pažitky (či jiných bylinek).

Postup na vaječnou omeletu se špenátem či sýrem:

  • Na pánvi (menší) pozvolna rozehřejeme máslo.
  • V míse si rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a můžeme přidat trochu mléko pro větší jemnost omelety.
  • K vajíčkům můžeme podle chuti přidat různé bylinky.
  • Na rozpálenou pánev vlijeme 2/3 rozšlehaných vajec.
  • Zatímco vejce na pánvi lehce tuhnou, nasekáme zbylé suroviny jako je třeba špenát, šunku, sýr na menší kousky a vsypeme na vajíčko, které je na pánvi.
  • Zbytkem vajec přelijeme naší surovinovou vrstvu.
  • Jakmile jsou vejce na povrchu zatuhlá, omeleta je hotová (v případě, že děláme omeletu z více vajec, pro lepší propečení můžeme omeletu opatrně obrátit).

Čím můžeme vylepšit náplň

  • BYLINKY
    Nejjednodušší způsob, jak omeletu ochutit, je přimíchat do prošlehaných vajíček před opékáním nasekané bylinky, např.̌ pažitku.
  • KOŘENÍ
    Nebojte se muškátového oříšku, chilli, kurkumy ani exotického koření. Omeleta získá trochu jiný šmrnc.
  • TVRDÝ SÝR
    Jakýkoli sýr dodá omeletě vláčnost.
  • DALŠÍ MOŽNOSTI
    Skvělé jsou v omeletě měkké salámy, lehce orestované žampiony, vypražená slanina, šunka, podušený́ pórek, čerstvě nakrájená paprika anebo rajčáta.

Ingredience

  • 3 ks vajec
  • 20 g listového špenátu (1 hrst špenátu)
  • Máslo (na pánev)
  • sůl, pepř

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Buď svůj
Přejít nahoru