Vejce na tvrdo

Pokrm vhodný na: snídani / svačina / večeře

Čas vaření

10 min

Kategorie

Bez masa, Fitness, Multifunkční, Rychlovky

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

1


kalorie: 152 kcal
sacharidy: 7 g
bílkoviny: 10 g
tuky: 9 g

Tip na vejce natvrdo

Jak uvařit vejce
×

Před samotným vařením vajíček je dobré si vejce asi na 20 minut vyndat z lednice a nechat ohřát na pokojovou teplotu. Vajíčka vám pak ve vroucí vodě neprasknou a budou se více přibližovat vaším představám. Pokud nemáte času na zbyt anebo jste zapomněli, tak dejte do vody lžičku octa, ten také zabrání popraskání vajíček.

  • Do hrnce nalijte dostatek vody, aby byla vajíčka celá zakrytá.
  • Přiveďte vodu k varu. Pro rychlejší ohřátí vody zakryjte hrnec pokličkou.
  • Až bude voda vřít, vložte vajíčka a nastavte si časovač na požadovaný čas.
  • Po uvaření vložte okamžitě vajíčka buď do vody s ledem nebo je ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Budou se vám tak lépe loupat, a hlavně budou udělané podle vaší představy.
  • Dobrou chuť

Jak dlouho vařit vejce natvrdo?

  • 3 minuty pro ztracená vajíčka (pošírovaná)
  • 5 minut pro vajíčka naměkko
  • 7 minut pro vajíčka nahniličko (s tekutým středem)
  • 10 minut pro vajíčka natvrdo
  • Další tipy vidíte na obrázku

Jak oloupat vejce natvrdo?

  • Uvařené vajíčko ihned zchlaďte ve studené vodě s ledem nebo pod tekoucí studenou vodou.
  • Pak vajíčko vyjměte a klepněte oba konce vajíčka například o kuchyňské prkénko. Potom vajíčko položte na prkénko / kuchyňskou linku a pomocí dlaně ho poválejte dopředu a dozadu.
  • Skořápka se rozláme na malé skořápky a ta už půjde lehce dolů.

Nezapomeňte, k válení používejte přiměřenou sílu tak, abyste vajíčko úplně nerozmačkali.


Ingredience

  • 2 ks vejce
  • 40 g (2*plátky) šunky od kosti (92%)
  • 30 g (2*plátky) sýra (30%)
  • 1 pl Toastového chleba (1pl = 25g)
  • Jakákoliv zelenina

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Máte účet?

Prosím, přihlaste se –

Buď svůj
Přejít nahoru