Cuketová buchta

Pokrm vhodný na: dezert

Čas vaření

10 min

Kategorie

Fit, Bez masa, Běžné

Obtížnost

Střední

Počet porcí

11 -12


kalorie: 248 kcal
sacharidy: 20 g
bílkoviny: 6 g
tuky: 15 g
Cuketová buchta
×

Popis

  • Nejprve si připravíme cuketu, kterou omyjeme a nastrouháme na velkém hrubém struhadle.
  • Do mouky přidáme prášek do pečiva a vanilkový cukr.
  • Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme olej.
  • Do mokré směsi vmícháme cuketu a nakonec přidáme mouku.
  • Vše pořádně promícháme a vylijeme na menší plech, který jsme si vymazali a vysypali moukou.
  • Pečeme na 180°C ve předehřáté troubě asi 30 min.
  • Jakmile je buchta upečená, dáme ji stranou vychladit a připravíme si vrchní vrstvu.
  • Vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha a lehce přimícháme tvaroh se zakysanou smetanou. V případě chuti je možné osladit medem.
  • Připravenou směs naneseme na vychladlou buchtu.
  • Na závěr můžeme posypat nastrouhanou čokoládou nebo oříšky.

Související recepty


Ingredience

Buchta

  • 350 g cukety
  • 300 g špaldové mouky
  • 200 ml oleje
  • 70 g cukr moučka
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • Vanilkový cukr

Krém

  • 250 g tvaroh
  • 190 g zakysaná smetana
  • 200 g smetana ke šlehání (31%)

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.

Máte účet?

Prosím, přihlaste se –

Pro zpřístupnění fitness aplikace

Automatický přepočet surovin


je nutné mít aktivní členství

Získej přístup k více než 200 tréninkovým videím, fitness aplikacím a receptům, u kterých se suroviny automaticky přepočítávají přímo na tebe.

Své členství můžeš kdykoliv ukončit ve svém účtu.
Za členství platíš pouhých 189 Kč/měsíčně. Tato platba probíhá automaticky.
Po vyplnění přihlášky autorizuješ svou kartu k pravidelné třicetidenní platbě počínaje datem objednávky.

S údaji tvé platební karty nakládá společnost Stripe podle mezinárodního bezpečnostního standardu PCI-DSS Level 1. Jedná se o nejvyšší úroveň datové bezpečnosti ve finančním sektoru.

Powered by
Přejít nahoru