Dýňové lívance
Pokrm vhodný na: snídani / svačina
Čas vaření
10 min
Kategorie
Fit, Bez masa, Běžné
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
4
- Dýni Hokaido (225 g) očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Vložíme do hrnce, zalejeme vodou (35 ml) a vaříme cca 20 min.
- V průběhu vaření dýni promícháváme, aby se nepřichytila. Vaříme na mírném stupni vaření. Dýně musí být měkká.
- Jakmile se dýně uvaří, tyčovým mixérem vytvoříme pyré, které necháme vychladnout.
Postup na dýňové lívance
- V míse vyšleháme mléko, žloutky, dýňové pyré, med (či cukr) a máslo.
- V jiné nádobě smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Z bílků vyšleháme sníh.
- Do mísy, kde jsme si vyšlehali tekutou směs, nasypeme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
- Do vypracovaného těsta pomalu přimícháváme sníh.
- Rozehřejeme si pánev a postupně tvoříme lívanečky (záleží na pánvičce, v případě, že je pánev s přilnavým povrchem, lehce potřeme máslem či olejem).
- Lívance podáváme teplé (s jogurtem, medem, javorovým sirupem, ovocem).
Ingredience
- 260 g dýňového pyré (225g dýně + 35ml vody)
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce medu (nebo cukru)
- 400 ml mléka
- 3 vejce
- špetka soli
- 60 g rozpuštěného másla
Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj členství pomocí tlačítka níže.
Máte účet?
Prosím, přihlaste se – Přihlásit se