Dýňové lívance

Pokrm vhodný na: snídani / svačina

Čas vaření

20 min

Kategorie

Bez masa

Obtížnost

Snadné

Počet porcí

4


kalorie: 150 kcal
sacharidy: 10 g
bílkoviny: 14 g
tuky: 9 g

Postup na dýňové pyré

Nadýchané dýňové lívance
×
  • Dýni Hokaido (225 g) očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  • Vložíme do hrnce, zalejeme vodou (35 ml) a vaříme cca 20 min.
  • V průběhu vaření dýni promícháváme, aby se nepřichytila. Vaříme na mírném stupni vaření. Dýně musí být měkká.
  • Jakmile se dýně uvaří, tyčovým mixérem vytvoříme pyré, které necháme vychladnout.

Postup na dýňové lívance

  • V míse vyšleháme mléko, žloutky, dýňové pyré, med (či cukr) a máslo.
  • V jiné nádobě smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Z bílků vyšleháme sníh.
  • Do mísy, kde jsme si vyšlehali tekutou směs, nasypeme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
  • Do vypracovaného těsta pomalu přimícháváme sníh.
  • Rozehřejeme si pánev a postupně tvoříme lívanečky (záleží na pánvičce, v případě, že je pánev s přilnavým povrchem, lehce potřeme máslem či olejem).
  • Lívance podáváme teplé (s jogurtem, medem, javorovým sirupem, ovocem).

Ingredience

  • 260 g dýňového pyré (225g dýně + 35ml vody)
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce medu (nebo cukru)
  • 400 ml mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 60 g rozpuštěného másla

Chceš, aby se ti suroviny přepočítávali na tvůj příjem?
Jednoduše si aktivuj online fitnes – více info najdeš ZDE

Dýňové lívance

Recepty

Sleduj nás na instagramu

Buď svůj
Přejít nahoru