Dýňové lívance
Čas vaření
20 min
Kategorie
Bez masa
Obtížnost
Snadné
Počet porcí
4

Postup na dýňové pyré
(nutriční hodnoty)
kalorie: Nelze vypočítat kalorie. kcal
sacharidy: Nelze vypočítat sacharidy. g
bílkoviny: Nelze vypočítat bílkoviny. g
tuky: Nelze vypočítat tuky. g
Seznam surovin
Žádné suroviny nejsou k dispozici.
- Dýni Hokaido (225 g) očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Vložíme do hrnce, zalejeme vodou (35 ml) a vaříme cca 20 min.
- V průběhu vaření dýni promícháváme, aby se nepřichytila. Vaříme na mírném stupni vaření. Dýně musí být měkká.
- Jakmile se dýně uvaří, tyčovým mixérem vytvoříme pyré, které necháme vychladnout.
- V míse vyšleháme mléko, žloutky, dýňové pyré, med (či cukr) a máslo.
- V jiné nádobě smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Z bílků vyšleháme sníh.
- Do mísy, kde jsme si vyšlehali tekutou směs, nasypeme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
- Do vypracovaného těsta pomalu přimícháváme sníh.
- Rozehřejeme si pánev a postupně tvoříme lívanečky (záleží na pánvičce, v případě, že je pánev s přilnavým povrchem, lehce potřeme máslem či olejem).
- Lívance podáváme teplé (s jogurtem, medem, javorovým sirupem, ovocem).
Chceš, aby se suroviny přesně přepočítávaly podle tvého denního kalorického příjmu?
Rád/a bys věděl/a, jaká porce ti pomůže zhubnout bez přísných diet?
Aktivuj si členství a získej přístup k chytrým receptům, kde se ingredience automaticky přizpůsobují tvým potřebám. Ihned zjistíš správnou váhu své porce – vař pro celou rodinu a svou část si jednoduše odváž! U mnoha receptů navíc můžeš upravit nebo vynechat některé suroviny podle svého gusta.
S naším členstvím získáš spoustu výhod a nástrojů, které ti usnadní redukci váhy.
Veškeré informace o členství najdeš ZDE.